Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/stressbuster.dk/public_html/lib/classes/class.moduleoperations.inc.php on line 310

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/stressbuster.dk/public_html/lib/classes/class.moduleoperations.inc.php:310) in /var/www/stressbuster.dk/public_html/index.php on line 157
Stressbuster - Supervision

 

Supervision

I en selvstyrende gruppe har der gennem længere tid hersket en dårlig stemning, der er forsvundet dele i større mængder, der bliver ikke produceret efter normen, man går og taler lidt bag hinanden, og giver forskellige i gruppen skylden for det.

En fra gruppen beder om hjælp udefra, og supervisor taler med hver i sær i gruppen, mens hele gruppen er tilstede.

Undervejs bliver det tydeligt at især en i gruppen har store personlige problemer, han vil ikke tale om det, og går i vrede. De resterende bliver vrede på supervisor, men langsomt kommer det frem at to andre i gruppen har kendskab til at vedkommende der gik har disse problemer, og ”vist nok” af økonomiske grunde har stjålet fra arbejdspladsen, alle har dårlig samvittighed. De to der vidste noget, er meget i klemme, og situationen har selvfølgelig været uholdbar.

Vedkommende fyres, og der er brug for endnu en supervisionssamtale hvor hver enkelt får luft for hvordan de er påvirket af situationen.

En opfølgningssamtale, gruppen fungerer igen.

Supervision kan aftales fra at finde sted en enkelt gang, til at køre jævnligt med 1-2-3 måneders intervaller, alt efter hvilken gruppe der er tale om. Grupper der arbejder med socialt relaterede problematikker har behov for min. en supervision pr. måned, da man oftere kommer i klemme når man arbejder med socialt dårligere fungerende personer.

Supervision er gavnlig for alle grupper – Ledelsesgrupper – tillidsmandsgrupper – selvstyrende grupper, personalegrupper, sportsklubber og lignende.

Der arbejdes personligt og med følgende:

  • Hvad kan vi bruge hinanden til og hvordan.
  • Interne konflikter.